HOME

Gastenboek

Welkom op ons gastenboek. Houdt het netjes en let erop dat iedereen kan lezen wat er in dit gastenboek geplaatst wordt.

+ reactie toevoegen
Conny Almekinders
# 1813
Geplaatst op 20-03-2021, om 15:25
Wij zoeken nog een koppel sneeuwganzen voor in de paardenput op Camping de Wielewaal in Cadzand
t 0117 39 1216
André Verroen
# 1812
Geplaatst op 15-03-2021, om 15:49
Mijn naam is André Verroen, ik heb jarenlang Chabo’s gehad, een toompje van een haantje en twee of drie hennen, ze scharrelden bij ons in de tuin, prachtig om te zien. Ik heb de Chabo’s gekocht van een fokker uit Emmer-Compascuum, dhr. Poelman. Dhr. Poelman was een gerenommeerde fokker, haalde geregeld prijzen. Van dhr. Poelman heb ik veel geleerd, ik was veel bij hem. Ik heb van dhr. Poelman een toompje gekocht na een eerste selectie, de meeste geschikte hield dhr. Poelman natuurlijk zelf. Ik ben regelmatig met dhr. Poelman naar een tentoonstelling geweest. Ik kreeg af en toe eieren van dhr. Poelman die door de hen werd uitgebroed, gewoon uit liefhebberij, leuk om mee te maken.
Op deze manier heb ik jarenlang genoten van de Chabo’s. Op een gegeven moment had ik nog een hennetje over, ik heb een goed adres voor haar gevonden. Mijn vrouw en ik besloten de tuin anders in te richten, en besloten de ren af te breken.
Inmiddels ben ik vanaf september 2019 met pensioen, het begon weer te kriebelen. In overleg met mijn vrouw heb ik weer een nachthok en kippenren,
Ik ben gaan zoeken en in mijn zoektocht kwam ik de Orpington kriel tegen, mijn vrouw was direct enthousiast, mijn voorkeur is de Chabo. Ik heb bij een goede fokker in Friesland een toompje Orpington krielen gekocht, kuikens die door de fokker in eerste instantie zijn geselecteerd, maar uiteindelijk niet geschikt leken te zijn. Ik moet zeggen dat het, vind ik, een prachtig toompje is geworden. De hennen zij al enkele weken aan de leg, wat ik erg vroeg vind, om de dag heb ik twee eitjes. De haan is prachtig, heeft een mooie kam en kraait, nog niet helemaal hoe het moet zijn. De krielen scharrelen ook in de tuin. De Orpington kriel graaft wel enorme kuilen in de tuin en in de ren. Echter ik ben te zeer gecharmeerd van de Chabo, ik heb in overleg met vrouw besloten om weer naar Chabo te gaan kijken. Natuurlijk zal ik voor de Orpington krielen eerst een geschikt adres moet vinden dat gaat wel lukken.
Het is een lange inleiding, mijn vraag aan u is of ik nadat u de eerste selectie voor u zelf heeft gedaan, in aanmerking kan komen voor een toompje goede Chabo krielen. Een haantje met twee of drie hennen. Ik wil er niet mee gaan fokken, ik wil ze laten scharrelen in de tuin en ervan genieten. Ik vind het belangrijk dat ze zo dicht mogelijk voldoen aan de raskenmerken, dan vind ik ze het mooist.

Het seizoen gaat weer beginnen, ik hoop dat u een geschikt toompje voor me heeft na de eerste selectie.
Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
André Verroen
0627475390

Joyce
# 1811
Geplaatst op 07-03-2021, om 15:45
Ik ben op zoek naar broedeieren van de watermaalse baardkriel. Wie heeft wat voor mij. Mijn voorkeur gaat uit naar de volgende kleurslagen:
Kwartel
goudberken
buff zwart columbia
rood
zilverkwartel
wit
zwart
witcitroenkwartel
Maar de volgende mogen ook:
parelgrijs zilverkwartel
patrijs
(witkwartel)
(blauwgoudberken)
(blauwkwartel)
(buff)
Als je misschine dan ook Groninger meeuw kriel eieren hebt willen we daar ook wel wat van overnemen
Carla
# 1810
Geplaatst op 06-03-2021, om 11:44
Ik ben op zoek naar Sebastopol krulveer ganzen het liefst eieren om zelf uit te broeden.
Ik heb nu 1 Gent en 2 ganzen en wil er weer een paar bij maar dit is familie van elkaar en krijg je inteelt.
Jose
# 1809
Geplaatst op 04-03-2021, om 20:01
Hallo, ik ben op zoek naar een rex widder/rex hangoor voedster. Het liefst in geel wit bont met blauwe ogen. Weet er iemand een voedster? Jonkie of volwassen maakt niet uit
Leandra
# 1808
Geplaatst op 18-02-2021, om 21:52
Beste mensen ik ben op zoek naar kuikens van de cereopsis gans kan iemand mij daaraan helpen mvg leandra
email bert
# 1807
Geplaatst op 14-02-2021, om 17:12
Annemieke,

stuur even een pb naar mij.

Groet Bert
bert
# 1806
Geplaatst op 14-02-2021, om 17:10
stuur even een persoonlijk bericht naar mij!
Bert
Annemieke Spreeuwenberg
# 1805
Geplaatst op 03-02-2021, om 12:01
Hallo

Zelf heb ik 2 grote lotharinger voedster s. Hier wil ik graag een hobbynestje bij dit voorjaar. Nu ben ik op zoek naar een dekram. De voedsters zijn driekleur De ram mag ook een andere kleur zijn. Eventueel een jong overnemen is een mogelijkheid.
Groeten Annemieke
Theo Tijman
# 1804
Geplaatst op 26-11-2020, om 17:20
HKSV is een afkorting van Hengelose Kleindierensportfokkers vereniging