HOME

De kraam

 33 website foto's 2012 054.JPG33 website foto's 2012 064.JPG33 website foto's 2012 067.JPG  

De kraam in 2018

De kraam/knuffelhoek was in 2018 al vroeg op pad. Tijdens de eerste editie van de Boerenmarkt in Oud Lutten  was Pels en Pluim vertegenwoordigd met een knuffelhoek. Op de Landbouwdag in Hardenberg was de kraamploeg aanwezig, maar helaas zonder de konijnen. Vanwege de extreme warmte was besloten om geen knuffelhoek te organiseren. In Oud Bergentheim was juist alleen de knuffelhoek vertegenwoordigd en op de Oogstdag in Holthone weer alleen de kraam. Bij de afsluiting, op de Boerenmarkt in De Krim bij Ijshoeve Bosman, was alles weer compleet. Zowel de kraam als de knuffelhoek hebben zich hier gepresenteerd. Alle medewerkers hartelijk dank voor de inzet dit seizoen. We waren met z’n allen tevreden over de totale opbrengst.

De kraam 2017

De kraam had het dit jaar een beetje moeilijker dan andere jaren. De opbrengst is wat teruggelopen ten opzichte van voorgaande jaren. Toch nog het mooie bedrag van € 645,-.

Twee dames hebben toegezegd het prijzenpakket voor het komende jaar te willen regelen en ook hulp voor de kraambezetting is al toegezegd, maar we kunnen nog best vrijwilligers gebruiken. Als ieder lid een dagdeel meedoet in de kraam, moet de opbrengst te verdubbelen zijn. Wij reken op jullie inzet voor de kraam in de maand juli/augustus. Verder overweegt het bestuur om de markt in Bergentheim van het lijstje te schrappen.

 

De Kraam in 2016

De leden van Pels en Pluim die samen zorgdragen voor het reilen en zeilen van de kraam was het een druk jaar. Zij hebben hard gewerkt en konden een bedrag van ruim € 800,-- bijschrijven op de clubrekening en dat zonder de zo gewaardeerde knuffelhoek. Die werd echt gemist door de organisatoren en de vele bezoekers. Door het uitbreken van de konijnenziekte mochten er geen konijnen in de knuffelhoek. De dieren moeten eerst ingeënt zijn. Hopelijk is dat het volgend jaar geen probleem meer.

Voor de kraam worden leden gezocht die ook eens een dagdeel in de kraam willen staan.

De kraam in 2015

De werkgroep van de Kraam heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een mooi resultaat. Op de vier zomermarkten waarbij de Kraam aanwezig was is er goed gescoord, wel iets minder dan voorgaande jaren, maar toch. Het moet allemaal wel gedaan worden door een groep enthousiaste leden. Het merendeel heeft zelf geen dieren, maar draagt Pels en Pluim een ontzettend warm hart toe. Dankzij inzet van deze groep kan de vereniging rekenen op een  mooi geldbedrag rekenen. Ook de inzet van Willem van Dijk met betrekking tot de huisvesting en de verzorging van de knuffelkonijnen is zeer gewaardeerd. Al met al weer een goed kraamjaar waarbij een hartelijk dank aan alle betrokkenen op de plaats is. De netto opbrengst zal rond de € 900,-- bedragen.

       

De kraam 2014

Het kraamseizoen 2014 is zeer goed verlopen met een bruto opbrengst van ruim € 1.400,=

Hieronder een korte samenvatting van de:

Voorbereiding
Wie doet wat
Landbouwdag Hardenberg
Oogstdag Holthone
Boerenmarkt Bergentheim
Boerenmarkt De Krim
Evaluatie

  

Voorbereiding
Medio juni komen de vaste leden van het kraamteam bijeen om het afgelopen kraamseizoen te bespreken en de verbeteringen daar waar nodig door te voeren. Tevens wordt de planning gemaakt wie op welke markt staat, hebben we nog voldoende prijzen en lootjes voor de verloting, wie koopt de prijzen in, wie verzorgt de konijnen etc.

Wie doet wat
De knuffelhoek werd bemensd door Albert Terveen , Martijn Schuldink en Niels van den Dool (Hardenberg), Martijn is er dit seizoen bijgekomen en ik vind het bijzonder dat een kippenfokker, de konijnenknuffelhoek bemensd.
Het inkoopteam bestond dit jaar wederom uit Jan Nijeboer en Egbert Jan Evers aangevuld met Hans Heemskerk. Ook dit jaar was het prijzenpakket zeer goed (ZG) te noemen.
De mensen achter en voor de kraam waren dit jaar Jan Nijeboer, Jolanda Mulder, Willem van Dijk, Egbert Jan Evers, Luc Pol, Bert Oelen. In de De Krim was good old Hendrik Jan Mulder ook weer van de partij.
De financiële afhandeling was in handen van Niels van den Dool.

Landbouwdag Hardenberg
De dag begon goed, maar rond 13.00 uur kregen we regen tot plusminus 15.00 uur, het leek zowaar op 2013. Dit drukte de opbrengst enigszins. We maakten nog wat aanvullende afspraken voor de komende markt en sloten de dag af met ijsje.

Oogstdag Holthone
Fantastisch weer, fraaie (F) opbrengst, leuke mensen, wat wil je nog meer dat geeft de burger moed.

Boerenmarkt Bergentheim
Ondanks het iets mindere weer, een goed (g) resultaat en wederom fraaie prijzen in de kraam. In de knuffelhoek waren veel kinderen te vinden.

Boerenmarkt De Krim
Hier hadden we als voordeel dat we binnen stonden, het weer was niet best, desondanks wederom een goed (g) resultaat.

Evaluatie
Een zeer goed verlopen kraamseizoen met prachtig resultaat, hier en daar nog wat verbeterpunten maar daar hebben we het medio juni 2015 over.
Kraamploeg en knuffelhoektrio bedankt voor de inzet en prestatie!!!!!

   

 

Pels en Pluim kent al jaren het begrip “de Kraam”. Vroeger, jaren ’70-’80 hadden we een echte kraam en daarmee stond Pels en Pluim in de stad tegenover de huidige Hema. Je kon er enveloppen trekken en eigenlijk had je altijd prijs. Meestal stonden de echtgenotes van onze leden vaak in de kraam, mevrouw Ravenhorst, mevrouw Meier, mevrouw Spang, mevrouw Nijman, mevrouw Waterink. Ook tijdens de tentoonstelling van Pels en Pluim waren ze er met de kraam.

Nu, anno 2012, gaan we de boer op. Een harde kern van leden van Pels en Pluim vormen de kraamploeg, die wordt aangestuurd door Niels van den Dool. De kraam komt een keer of zes in de zomer in actie. Zo kun je de kraam en de konijnenknuffelhoek o.a. aantreffen op de Landbouwdag in Hardenberg, op het Oogstfeest in Holthone, de Boerderijdag in Bergentheim en de Boerenmarkt in De Krim.

De knuffelhoek is de grote trekpleister voor het publiek bij de kraam. Jonge kinderen kunnen in de knuffelhoek kennis maken met de konijnen, ze aaien, rustig mee op schoot zitten of gewoon bekijken. De ouders hebben in de tussentijd de gelegenheid om bij de kraam wat informatie over het houden van kleindieren in het algemeen, of over de vereniging Pels en Pluim in het bijzonder te vergaren. En natuurlijk even mee te doen aan de verloting in de kraam om zo de clubkas van Pels en Pluim te spekken.

Albert ter Veen neemt als hij in de knuffelhoek staat zijn grote Vlaamse reus mee. Veel mensen hebben nog nooit zo’n groot konijn gezien. Het contrast is erg groot t.o.v. de dwergkonijnen in de knuffelhoek.
De kraam wordt bemand door Egbert Evers, Hendrik Jan Mulder, Willem van Dijk, Luc Pol, Henk van de Poll, Jan Nijeboer en Niels van den Dool. De ploeg komt 1 x per jaar bij elkaar om het afgelopen jaar te evalueren en om afspraken voor het nieuwe seizoen te maken.

De kraamploeg staat in de clubkleding in de kraam, witte polo en de groene bodywarmer en maakt tevens reclame voor Grafisch bedrijf Olbo, die de website voor Pels en Pluim heeft gemaakt. 

Seizoen 2013 is goed verlopen ondanks een verregende Landbouwdag en een slecht bezochte markt in Bergentheim kon men uiteindelijk best tevreden zijn met een opbrengst rond de € 1000,-. Dit is vooral te danken aan de inzet van onze “Kraamploeg” en door een verbeterd prijzenpakket in de kraam. In 2014 wordt de club uitgebreid met o.a. Martijn Schuldink.

Seizoen 2012 een succes!

De kraamploeg, onder aanvoering van Niels van den Dool, is dit jaar weer 4 keer in actie gekomen en wel op de Landbouwdag in Hardenberg, de Oogstdag in Holthone, de boerenmarkt in Bergentheim en tot slot de de Boerenmarkt bij de ijsboerderij in de Krim. Er zijn weer nieuwe ideeën ontstaan en plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. De mannen en 1 vrouw van de Kraamploeg waren dit jaar goed voor € 1500,- Bruto. Ruim €1400,- netto. Proficiat en heel hartelijk dank voor jullie werk voor Pels en Pluim.