HOME

Dieren houden

 24 dieren houden 1.jpg24 hans 207.JPG24 IMG_2566.JPG24 dieren houden 4.jpg

Dieren houden die onder onze club vallen, zoals sierduiven, watervogels, siervogels, konijnen, cavia’s en kippen, kan op vele manieren gebeuren. Doel is vooral het bezig zijn met de dieren en het genieten ervan. Het vermeerderen en fokken staat beslist niet voorop. De manieren waarop mensen de dieren houden is vaak afhankelijk van de woonplek. In de bouw wel kippen, maar geen haan. Bij een huis met veel ruimte tref je allerlei soorten dieren rondscharrelend in een wei of tuin.

Er zijn heel veel mensen die dieren bij huis hebben en die vallen onder de groep van onze kleindiervereniging. In bijna iedere dierenspeciaalzaak of tuincentrum zien we de glazen bakken met konijnen, cavia’s, hamsters, gerbils e.d. Veel mensen beginnen vertederd aan een konijntje of een cavia, maar vaak loopt het minder gunstig af. Vanuit de vereniging Pels en Pluim spelen we graag in op voorlichtingsactiviteiten. Bijvoorbeeld rond Dierendag of op uitnodiging van een zaak om informatie te geven over het houden van konijnen, nagels knippen, tanden knippen, voedsel en verzorging. En zo proberen we ook aan beginnende houders van krielkippen of sierduiven informatie te geven over verzorging, voorkomende ziektes, ongedierte en dergelijke. Deze liefhebbers kunnen altijd een beroep doen op Pels en Pluim.

Als we alle mensen in de gemeente Hardenberg, die dieren uit onze doelgroep in de achtertuin houden, in ons ledenbestand konden opnemen, dan konden we de concurrentie met HHC wel aan. Op heel veel plaatsen scharrelen kippen of krielkippen, vaak zonder haantje in verband met de “buren”. Zit een of meer konijntjes in een mooi hokje in de tuin in of in de woonkamer.

Hebt u vragen: neem contact op met Pels en Pluim Hardenberg.