HOME

Jongdierenkeuring

 32 jongdierenkeuring.jpg32 kippen 476.JPG32 115-1557_IMG.JPG32 kippen 2 268.jpg

Jongdierenkeuring in Ommen

Van pels en Pluim hebben weer een aantal leden deelgenomen aan de geslaagde jongdierenkeuring in Arriën. De familie Hierink was goed vertegenwoordigd. Dochter Mirthe liep wat zenuwachtig rond, maar troefde volgens mij haar vader af met haar Hollanders. Het was mooi weer dus ook tijd voor wat ontspanning buiten op een bankje. Ommen heeft de organisatie goed voor elkaar en zoals afgesproken zouden inzenders van P&P iets meer betalen en ook even de handen uit de mouwen steken bij het opruimen. En zo geschiede het ook! Inzenders waren tevreden over de keuring van hun dieren en de besprekingen met de keurmeesters.

  

Jongdierenkeuring in Ommen 2015 

Van de zijde van Pels en Pluim was de belangstelling goed. De volgende leden namen deel aan de Jongdierenkeuring: Gert Hierink, Bert Oelen, Luc Pol, Niels van den Dool, Joop Roosma, Wim Berg, Jurgen Stoffers en natuurlijk Alie Beenen.  Jürgen had de mooiste bij de dwerghoenders, een Orpingtonkriel en Wim berg de op een na mooiste, zwarte Watermaal ( zie boven) Alie Beenen won de prijs voor de mooiste op 1 na bij de konijnen met Japanner. Meer foto’s zijn te bekijken op de website van OKPV Ommen.

  

 

Jongdierenkeuring Ommen

Vrijdag 12 september, op weg naar de boerenschuur in Arrien alwaar de OKPV de jaarlijkse jongdierenkeuring organiseerde. Een voorkeuring voor het echte werk. Alleen jonge dieren geboren in 2014 kwamen op tafel. Van Pels en Pluim waren ook een aantal fokkers aanwezig.

Wim Berg behaalde met een Watermaalse Baardkriel een 1e prijs. Joop Roosma deed het ook goed met een porselein Baardkriel die een ZG verdiende. Jurgen Stoffers haalde een F met een Orpington Kriel. Bij de konijnen deden Alie Beenen en Niels van de Dool het heel verdienstelijk met hun Japanners. De Klein Lotharingers van Bert Oelen, Gert Hierink,  voor Gert was het de eerste officiële keuring en Luc Pol kwamen ook goed mee met G en ZG. Ook Wim en Miranda Jaspers deden het goed met hun Californians.

De fokkers kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

Luc Pol

  

OKPV Ommen organiseert dit jaar voor de derde keer alweer een jongdierenkeuring. Op deze keuringsavond kunnen fokkers hun jonge dieren laten beoordelen door een keurmeester. Fokkers hechten wel waarde aan het oordeel van een deskundige. OKPV stelt ook prijzen beschikbaar voor de winnaars van de keuring.

Jongdierenkeuring

Een aantal leden van Pels en Pluim hebben hun jonge dieren laten keuren op de Jongdierenkeuring, die door buurvereniniging OKPV uit Ommen wordt georganiseerd. Van alle uitgedeelde prijzen kwamen er twee bij Pels en Pluimers terecht, te weten: Wim Berg de fraaiste dwerghoen op 1 na en Joop Roosma, de fraaiste dwerghoen op twee na. In totaal zijn 282 dieren op die avond gekeurd.