HOME

Clubinfo

4 hans 207.jpg

Pels en Pluim is de kleindiervereniging in Hardenberg als het gaat om het houden van konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren, sierduiven, siervogels, watervogels, hoenders en dwerghoenders.

Bij Pels en Pluim gaat het vooral om watervogels, duiven, kippen en konijnen.
De vereniging kent fokkende leden, leden, jeugdleden en donateurs. Allen hebben een bepaalde voorliefde voor dieren. Ze genieten van de verzorging van de dieren, de geboorte van de jongen, het laten opgroeien en eventueel het showen van de dieren. Het dagelijkse bezig zijn met de dieren geeft een boel voldoening en leidt af van de bezigheden van alle dag.

De vereniging herbergt mensen die louter voor de liefhebberij wat dieren bij huis houden en een groep “sportfokkers”, die zich meer toeleggen op het houden van een bepaald ras(-sen) en bezig zijn met verbetering en het in stand houden van ras of kleurslag. Een andere uitdaging is het creëren van een nieuwe kleurslag of het creëren van een dwergvariant.

Voor de liefhebber is Pels en Pluim een ontmoetingspunt voor contact met andere liefhebbers, een plaats waar informatie wordt uitgewisseld of waar hulp geboden wordt bij de hobby.
Voor de sportfokker is het de plaats waar men de concurrenten en collega’s tegenkomt, dieren en kennis uitwisselt. Zij komen elkaar ook tegen op jongdierenkeuringen en tentoonstellingen.
Jeugdleden die serieus met de hobby aan de gang willen, kunnen rekenen op steun van de oudere, deskundige fokker.

Tijdens de ledenvergaderingen worden allerlei zaken die met de hobby te maken aan de orde gesteld.
De sportfokker die ook aan tentoonstellingen wil meedoen, moet lid worden van Kleindierliefhebbers Nederland (kippen, konijnen en cavia’s) of als het gaat om sierduiven van de N.B.S. ( Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen).

Informatie over Pels en Pluim, Kleidierliefhebbers Nederland en N.B.S. kan worden ingewonnen bij het bestuur van Pels en Pluim.